Εντυπωσίασε η εκδήλωση- ιστορικό αφιέρωμα στις Ηπειρώτισσες του Έπους

Η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Κεφαλάρι Κηφισιάς» κ. Σταυρούλα Κουλουριώτη και το Δ.Σ. του συλλόγου, διοργάνωσαν τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Δημάρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς εκδήλωση ιστορικής μνήμης αφιερωμένη στο Έπος του 1940, με θέμα «Γυναίκες Ηπειρώτισσες, Ξαφνιάσματα της Φύσης».
Ομιλήτρια ήταν η φιλόλογος κ. Λίλα Παπαδημητρίου η οποία παρουσίασε ένα ιστορικό documentaire από αρχειακό υλικό και μαρτυρίες των ηρωίδων που έζησαν από κοντά τον πόλεμο στην Πίνδο.
Ο αντιδήμαρχος κ. Αχιλλέας Κουρέπης διάβασε αποσπάσματα του λόγου του Ι. Μεταξά.
Η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Σταυρούλα Κουλουριώτη με μεγάλη συγκίνηση αναφέρθηκε στην μητέρα της η οποία κατά τον πόλεμο του ΄40 υπηρέτησε ως στρατιωτική αδερφή στην πρώτη γραμμή στα ορεινά χειρουργεία της Κορυτσάς και του Αργυροκάστρου και της απενεμήθη το μετάλλιο του Στρατού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων κ. Δημήτριος Χούπης, ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου κ. Γρηγόρης Δεμέστιχας, ο υποναυάρχος ΠΝ (ε.α) κ. Μάρκος Μάστρακας,, ο Πρόεδρος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία κ. Αντώνης Βογιατζής, η αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, η κ. Ρεγγίνα Κουμουτσάκου σύζυγος του Υπουργού κ. Γεωργίου Κουμουτσάκου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλός Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Μανώλης Κουρμαδιάς, πρόεδροι τοπικών συλλόγων και φορέων της Κηφισιάς.