Ενδιαφέρουσα συζήτηση για την δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών

Το Συνοικιακό Συμβούλιο Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου Νέας Ερυθραίας πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών στον Δήμο μας, την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.
Ο θεσμός της ενεργειακής κοινότητας στοχεύει στην ελάττωση του κόστους ενέργειας των μελών, στην προώθηση της παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, κυρίως από ανανεώσιμες πηγές, και στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Ομάδα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εξήγησε στους πολίτες τα οφέλη που μπορεί να έχει η τοπική κοινωνία από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα της ενεργειακής κοινότητας.
Οι ενεργειακές κοινότητες είναι η νέα τάση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, σηματοδοτώντας ριζικές αλλαγές στον τρόπο παραγωγής ενέργειας. Στη Δανία λειτουργούν από τη δεκαετία του 1970 (την εποχή της πετρελαϊκής κρίσης) περιφερειακά δίκτυα θέρμανσης και συνεταιρισμοί παραγωγής αιολικής ενέργειας. Ενεργειακές κοινότητες αιολικής ενέργειας εμφανίστηκαν στην Ολλανδία τη δεκαετία του 1980 και στη Γερμανία υπάρχουν πάνω από έναν αιώνα.
Την συζήτηση παρακολούθησαν και προχώρησαν σε παρεμβάσεις και τοποθετήσεις ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης , ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υποδομών Τεχνικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης Σταύρος Ζαπάντης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Καλός κα.

Η αντιπρόεδρος του Συνοικιακού Συμβουλίου  Μάρθα Πέτσου Βάρναλη.