Εαρινές Μελωδίες στην Κηφισιά

 

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα 26 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κοκκιναρά στο Κεφαλάρι,  από τον  Σύλλογο «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς», υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «ΕΑΡΙΝΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ VI».

Το κοινό είχε την τύχη να απολαύσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με μοναδικές μελωδίες από εξαιρετικούς μουσικούς. Η ορχήστρα του Συλλόγου «Οι Φίλοι Της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» ερμήνευσε τρία έργα που αναφέρονται σε μουσική παλαιών περιόδων είτε ως έμπνευση (Respighi), είτε ως φόρμα  (Jenkins), είτε ως μεταγραφή (Handel – Aslamazyan).

Ο σοβιετικός συνθέτης Sergei Aslamazyan μετέγραψε αριστοτεχνικά τον 20ό αιώνα, ένα έργο για τσέμπαλο του Handel από το 1720, ο Ottorino Respighi το 1932 επέστρεψε στην αναγεννησιακή μουσική κληρονομιά, στην τρίτη του σουίτα για έγχορδα «Παλιοί χοροί και άριες για λαούτο», ενώ ο Ουαλός Karl Jenkins to 1995 έγραψε ένα concerto grosso αφιερωμένο στον αρχιτέκτονα Andrea Palladio (1508-1580). Iδανική κατάληξη αποτέλεσαν τα δυο σύντομα κομψοτεχνήματα του Sibelius και του Bizet που ακολούθησαν, απολύτως ταιριαστά με τον ειδυλλιακό μέρος που πραγματοποιήθηκε η μουσική βραδιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και πρώην Πρόεδρος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης, η Πρόεδρος του «Μενάνδρου» Πόλυ Αστερίου, η Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, η Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα.

Η είσοδος  για το κοινό ήταν ελεύθερη.