Δωρεάν έλεγχος όρασης για την αμβλυωπία (Κυριακή 03/12 9:00-14:00)

Συνεχίζεται ο δωρεάν έλεγχος όρασης για την αμβλυωπία σε όλα τα παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού του Δήμου Κηφισιάς με πρωτοβουλία του Οφθαλμίατρου – Χειρουργού Λεωνίδα Παπαδόπουλου και σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται αφιλοκερδώς από τον Οφθαλμίατρο – Χειρουργό Λεωνίδα Παπαδόπουλο, ο οποίος διαθέτει τον κατάλληλο φορητό επιστημονικό εξοπλισμό, στο ΚΑΠΗ Ν. Ερυθραίας την Κυριακή 03/12 9:00-14:00. Κατόπιν ραντεβού με την πρόεδρο της ΔΕΠ κα Κατερίνα Καραλή, efyraki@yahoo.gr ή sms 6944703230.

Η αμβλυωπία (τεμπέλικο μάτι) αποτελεί μία οφθαλμολογική πάθηση κατά την οποία συνήθως ο ένας οφθαλμός του ασθενούς έχει μειωμένη όραση η οποία δεν διορθώνεται με γυαλιά οράσεως. Η πιο συχνή αιτία της αμβλυωπίας είναι η ύπαρξη μιας διαθλαστικής ανωμαλίας (υπερμετρωπία, αστιγματισμός, μυωπία) στον ένα από τους δύο οφθαλμούς από παιδική ηλικία.
Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή και εξετάστηκαν οφθαλμολογικά , 70 περίπου παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, του Δήμου Κηφισιάς.