ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και οι μαθητές-τριές του αγαπούν πολύ τα παραμύθια! Για τρίτη συνεχή χρονιά κατακτούν βραβεία στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού. Το φετινό θέμα ήταν «Η μελωδία της ελπίδας».
Οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά στο πλαίσιο του εγκεκριμένου πολιτιστικού προγράμματος της Δ.Π. Ε. Β΄ Αθήνας, με τίτλο "Παραμυθοπεριπέτειες", στην ώρα της Ευέλικτης Ζώνης και δημιούργησαν το παραμύθι τους αλλά και την εικονογράφηση μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Βάσια Χασιώτη.
Το τμήμα Β1 κατέκτησε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Α΄ και Β΄ Δημοτικού. Το παραμύθι τους ονομάζεται "Η μελωδία της ελπίδας. Ο Άλλος".
Το τμήμα Δ2 κατέκτησε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Γ΄ και Δ΄Δημοτικού. Το παραμύθι τους ονομάζεται "Η μελωδία της ελπίδας. Η χρυσή φλογέρα".
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η δασκάλα του Β1, Ελπίδα Γιαννάκου, η δασκάλα του Δ2, Κατερίνα Πρωτόπαππα και η Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Κηφισιάς Μένια Μαυράκη.
Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος συγχαίρουν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τις διακρίσεις τους.
Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού διοργανώνεται από τη Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης δια του Διευθυντή της Δρ. Αθανασίου Φροσύνη και σε συνεργασία με τις Διευθύντριες Δρ.Βιργινία Αρβανιτίδου και Κυριακή Μιζαμίδου. Το απαιτητικό έργο της αξιολόγησης των υποβληθέντων κειμένων με διαδικασίες ανώνυμης κρίσης υλοποιεί επιτροπή που στελεχώνουν συγγραφείς, αφηγητές παραμυθιών, φιλόλογοι και συντονιστές εκπαιδευτικού έργου.
Η παρουσίαση των διακριθέντων παραμυθιών και η απονομή των Επαίνων θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην αρχή του επόμενου σχολικού έτους.


Β1_Η μελωδία της ελπίδας_Ο Άλλος

Δ2_Η μελωδία της ελπίδα_Η χρυσή φλογέρα