Διαδικτυακή Παρουσίαση Επετειακού Λευκώματος 1821


Διαδικτυακή Παρουσίαση Επετειακού Λευκώματος 1821
Το Σάββατο στις 30 Ιανουαρίου έγινε η παρουσίαση του Επετειακού Λευκώματος του Δήμου Κηφισιάς στην Αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος».
Αποτελεί ελάχιστον καθήκον μας η προβολή του Επετειακού Λευκώματος «200 Χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας».
Ένα λεύκωμα συλλογικής μνήμης, που ακολουθεί την μεγαλειώδη διαδρομή της Επανάστασης του 1821. Μια πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από σπουδαίους πνευματικούς φορείς του τόπου μας, όπως: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Βουλή των Ελλήνων, Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, Ναυτικό Μουσείο Χίου, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Μουσείο Ιωάννη Καποδίστρια, Πολεμικό Μουσείο, Μουσείο Διονυσίου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων και Μουσείο Μπουμπουλίνας.
Το εν λόγω λεύκωμα υπογράφεται από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Επίτιμο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδη Στεφανή.
Τον άρτιο συντονισμό της παρουσίασης του λευκώματος ανέλαβε η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης και Φιλίας των Πολιτών, Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Νίνα Βλάχου.
Ομιλητές: ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο ομότιμος Καθηγητής Θάνος Βερέμης, το μέλος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Ευγενία Χιώτη και η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Λίλα Παπαδημητρίου.