ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΜΙΚΗ

Βραδιά αφιερωμένη στον Οικουμενικό Έλληνα Μουσουργό Μίκη Θεοδωράκη, αποτέλεσε η συναυλία των Μεναδρείων της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου 2021, που πραγματοποιήθηκε στο Αίθριο του Δήμου Κηφισιάς.

Σε ένδειξη σεβασμού, μνήμης και τιμής τηρήθηκε από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και όλους τους θεατές ενός λεπτού σιγή για τον μέγιστο Μίκη που μελοποίησε όλη την Ελλάδα.

Ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος έπαιξε στο πιάνο το διαχρονικό τραγούδι του αξέχαστου Μίκη «…αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου….» σε στίχους Νίκου Γκάτσου ενώ όλοι οι θεατές σιγοτραγουδούσαν.

Ακολούθησε μουσική περιήγηση στις δημιουργίες του Γιώργου Χατζηνάσιου, με ερμηνευτές τους Παναγιώτη Ραφαηλίδη και Μαίρη Στεφανακίδη.

Η εκδήλωση ήταν ευγενική προσφορά της Περιφέρειας Αττικής, την οποία εκπροσώπησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Λουκία Κεφαλογιάννη, Βορείου Τομέα και Γιάννης Κεχρής, Δημόσιας Υγείας. Μετέφεραν το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με την σύζυγό του Γεωργία Παπαευθυμίου, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ Βικέλας» Λίλα Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Μενάνδρου Α.Ε. Αχιλλέας Κουρέπης, o Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σπύρος Αβραμάκος, ο τ. Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής, ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος, τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Μαρία Χριστίνα Τσιάμα και Μάρα Θρασυβουλίδου η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λάουρα Αλιμπράντη, και άλλοι.