Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά: Αισθητική και Ιατρική Κοσμετολογία- Πέμπτη 7 Νοεμβρίου

Οι Δημοτικές Δράσεις «Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά» και πάλι σε δράση, στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει ο Δήμος Κηφισιάς και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος στην Επιχειρηματικότητα με έμπνευση, υπέρ των Δημοτών της Κηφισιάς. Τη διαχείριση της εν λόγω δράσης ανέλαβε η Αντιδήμαρχος Ασπασία Νίνα Βλάχου παίρνοντας την επιτυχημένη σκυτάλη από τον κ.Βαγγέλη Αυλήτη, Αντιδήμαρχο πλέον Προσωπικού, Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Την κα.Βλάχου προσφώνησε στις φιλόξενες σάλες του εμβληματικού Κηφισιώτικου ζαχαροπλαστείου «Βάρσος» ο κ.Αλέξανδρος Σουλαχάκης, Διευθυντής Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας και Πληροφορικής του Δήμου Κηφισιάς, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Η κα.Βλάχου διαβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον του Δήμου παραμένει αμείωτο σε ότι αφορά τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Γεγονός που όπως τόνισε χαρακτηριστικά αποδεικνύεται από την υλοποίηση των μέχρι σήμερα σημαντικών δράσεων. Τέλος, κάλεσε όλους τους Δημότες και όχι μόνο να στηρίξουν σε όλες τις εκφάνσεις της τη λειτουργικότητα και άρα και ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων. Ο κ.Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Prisma Consulting, η οποία σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς θα υλοποιήσει το Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς, που πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά, ανακοίνωσε την έναρξη της υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα θα παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη μέσω Εργαστηρίων Επιχειρηματικότητας με σκοπό την ανάπτυξη και ενδυνάμωση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε η παρουσία του κ.Μάρκου Πανέττα, Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «μαζί με την Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας, κα.Βλάχου, θα προωθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας την τοπική επιχειρηματικότητα».

Ο κ.Βαγγέλης Αυλήτης ευχήθηκε καλή συνέχεια στις δράσεις επιχειρηματικότητας και δήλωσε ότι όλοι θα στηρίξουν την Επιχειρηματικότητα γιατί όλοι θέλουμε την ανάπτυξη της πόλης μας και τους επιχειρηματίες κοντά μας.

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών του Ανοικτού Καφέ ξεκίνησαν με την κα.Ελευθερία Πρίνου, ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια των επιχειρήσεων «Dr.Prinou», η οποία αναφέρθηκε στη δημιουργία και ανάπτυξη της εταιρείας της, η οποία σήμερα, μετά από 55 χρόνια που υπηρετεί η ίδια την ομορφιά, είναι μια υγιής επιχείρηση με πολυπληθές και σταθερό προσωπικό και πολύ αξιόλογους συνεργάτες.  Σκοπός της ομάδας της είναι η συνεχής ενημέρωση για τις νέες και πρωτοποριακές θεραπείες αντιγήρανσης. Η συμβουλή που θα έδινε στα νέα παιδιά που είναι τώρα στο ξεκίνημα τους και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους, είναι να αγαπάνε πολύ αυτό που θέλουν να κάνουν γιατί μόνο έτσι θα το κάνουν καλά.

Η κα.Σκουτέλη, Ιατρός Δερματολόγος, αναφέρθηκε στους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει η ύπαρξη μιας ελιάς στο δέρμα μας και πότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε και πότε όχι. Επίσης αναφέρθηκε στον καρκίνο του δέρματος και στα άτομα που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για να εμφανίσουν μια τέτοια μορφή καρκίνου. Τέλος, μας μίλησε για την Αισθητική Δερματολογία και για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί και η ίδια στο ιατρείο της.

Ο κ.Σφακιανάκης, ιδιοκτήτης των κομμωτηρίων ΤΕΟ, αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την AVEDA και για τη μετέπειτα συνεργασία του με την Estee Lauder, αντιπρόσωπο της AVEDA στην Ελλάδα, που κατέληξε στη δημιουργία του 1ου κομμωτηρίου TEO AVEDA το Φεβρουάριο 2018 στη Νέα Ερυθραία. Η κα.Κλαίρη Βενούκα, General Brand Manager της AVEDA, μίλησε για το πως η τέχνη και η επιστήμη των αγνών εκχυλισμάτων λουλουδιών και φυτών συναντά και ενώνεται με την κομμωτική τέχνη και το επιχειρείν του μέλλοντος. Η κα.Βενούκα τόνισε ότι στην AVEDA «επιδιώκουμε να αποτελούμε πρότυπο περιβαλλοντικής ηγεσίας και ευθύνης, όχι μόνο στον κόσμο της ομορφιάς, αλλά σε όλο τον κόσμο».

Η επόμενη δράση επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Κηφισιάς, και αφορά τη μαθητική εκδήλωση επιχειρηματικότητας με ακροατήριο μαθητές των Λυκείων του Δήμου Κηφισιάς.