Ανάδειξη μνημείων Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας

Παραδόθηκε το έργο  «Ανάδειξη μνημείων Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας».Το έργο αφορά στην ανάδειξη πέντε μνημείων με εξαιρετική μνημειακή ιστορία για τους κατοίκους της Νέας Ερυθραίας. μέσω του ηλεκτροφωτισμού τους με κατάλληλους προβολείς led οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί ιστών ή επί εδάφους.

Πρόκειται για τα παρακάτω μνημεία:

1. Μνημείο της Πλατείας Μικρασιατών, του Βάσου Καπάνταη. (Πάρκο  στην οδό Χαριλάου Τρικούπη μεταξύ των οδών Στροφυλίου και Πατριάρχου Ιωακείμ). Ένα μνημείο σταθμός για τους κατοίκους της  Νέας Ερυθραίας καθώς  αναγράφονται στην βάση του, τα ονόματα των μικρασιατών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην δική μας Νέα Ερυθραία από πολλές και  διαφορετικές πόλεις και χωριά της Μικρασίας.

2. Χάλκινος ανδριάντας του Ν. Πλαστήρα στην Πλατεία Πλαστήρα επί της οδού Αναξαγόρα,  έργο του Θεόδωρου  Παπαγιάννη. Ο Ν. Πλαστήρας ή Μαύρος Καβαλάρης εκτός από στρατιωτικός και τρεις φορές πρωθυπουργός είναι ο ήρωας των προσφύγων της Ερυθραίας.

3. Χάλκινη προτομή του Γεωργίου Διλβόη στην ομώνυμη πλατεία στην συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου και Κ. Βάρναλη, έργο του  Δημήτρη Γεντέκου. Ο  Γ. Διλβόης με καταγωγή από τα Αλάτσατα κατετάγη εθελοντής στο στρατό των ΗΠΑ το 1918.

4. Μνημείο πλατεία Εθνικής Αντιστάσης έργο της Άννας Καλαμάρα – Μοσχονά (επί των οδών Πλαστήρα και Μιλησίου).  Στη βάση του αγάλματος αναγράφονται τα ονόματα των 11 πεσόντων ερυθραιωτών.

5. Μνημείο Υπέρ Πατρίδος Πεσόντων στην  συμβολή των οδών Λ. Ακρίτα - Αδ. Κοραή & Αμ. Φλέμιγκ. Έργο του Γεωργίου Γεωργιάδη. 

Με τις παρεμβάσεις φωτισμού που πραγματοποιήθηκαν τα μνημεία συμβάλλουν στην ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της Νέας Ερυθραίας.