Έρχεται η 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 26/4 -13/5

Η 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ανοίγει τις πύλες της, στις 26 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Μαΐου 2018. Tα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 19:00.

Η  καρδιά της Άνοιξης χτυπά στο Άλσος Κηφισιάς "Δημήτριος Ζωμόπουλος, σε έναν μοναδικό  χώρο με πανύψηλα δέντρα οι επαγγελματίες της ανθοκομίας στολίζουν τα περίπτερά τους με τα πιο όμορφα άνθη και φυτά.  

Για 18 ημέρες, σε έκταση 20 στρεμμάτων και με τη συμμετοχή 65 ανθοπαραγωγών, η 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μας υποδέχεται με περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων. Οι εξειδικευμένοι γεωπόνοι του Δήμου Κηφισιάς μάς συμβουλεύουν πώς να φτιάξουμε τον κήπο ή την βεράντα, ποια φυτά να επιλέξουμε και με ποιόν τρόπο να τα περιποιηθούμε.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος σε μήνυμα του τονίζει « Η ιστορική  Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς αποτελεί ένα ανοιξιάτικο καλωσόρισμα Ελπίδας και Αισιοδοξίας στο Δήμο της Καινοτομίας και της Συμμετοχής. Θεσμός βαθιά ριζωμένος στη συλλογική συνείδηση των Κηφισιωτών από το 1896, έρχεται και φέτος να μας ταξιδέψει στο μαγευτικό κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων. Εμπλουτίζεται και ανανεώνεται διατηρώντας την παράδοση ετών. Στη  πρώτη γιορτή της πόλης, στο Άλσος Κηφισιάς ζωντανεύουν οι παιδικές αναμνήσεις ενώ αναδεικνύεται  η τοπική ανθοπαραγωγή και οι σύγχρονες παραγωγές φυτών και λουλουδιών».

Η πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Κλεοπάτρα Χατζοπούλου επισημαίνει «Δεκάδες εκθέτες, διαφορετικά είδη φυτών είναι στη διάθεση του επισκέπτη πάντα συνοδεία πλούσιου πολιτιστικού, μουσικού και εκπαιδευτικού προγράμματος, καθημερινές δράσεις και παιχνίδια για παιδιά. Στηρίζουμε και αναδεικνύουμε το έργο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας».

Ένα γεμάτο πολιτιστικό πρόγραμμα με 12 συναυλίες περιμένει τους επισκέπτες:

28/4 Νίκος Ζιώγαλας

29/4 Στέλλα Κονιτοπούλου

30/4  Δ. Ναχμίας, Χρ. Στεφανάκη, Θ. Πολύδωρας

1/5 Πετρολούκας Χαλκιάς, Αντ. Κυρίτσης

3/5 Brillante Classic Orchestra

5/5 Γεράσιμος Ανδρεάτος

6/5 48 Ώρες

8/5 Depy Sakellariou & the Melodies

9/5 Τέρης Ιερεμίας

11/5 Δροσουλίτες

12/5 Apurimac

13/5 Burger Project

Επίσης "δωρεάν πάρκο ψυχαγωγίας" - εκδηλώσεις και παραστάσεις για παιδιά - παρουσιάσεις για επαγγελματίες και ερασιτέχνες κηπουρούς - ενδιαφέρουσες ομιλίες για το κοινό και ένα πολύ πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα σας περιμένει!

Παράλληλα θα υπάρχει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα "Το ταξίδι του νερού στη φύση". Τα παιδιά θα μάθουν για τον κύκλο του νερού στη φύση και θα ταξιδέψουν σε διαφορετικά Οικοσυστήματα.

 

Σας περιμένουμε στο καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού στον Δήμο Κηφισιάς:

Διάρκεια: 26 Απριλίου – 13 Μαΐου

Τοποθεσία: Άλσος Κηφισιάς, “Δημήτρης Ζωμόπουλος”. 

Ωράριο λειτουργίας: 10.00 ως 22.00

Είσοδος: Ελεύθερη από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 το πρωί έως 13.00 το μεσημέρι. Eξαιρούνται οι καθημερινές ημέρες που είναι αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

Τιμή εισιτηρίου: 1,50 ευρώ με δυνατότητα εισόδου με το ίδιο εισιτήριο και τις επόμενες ημέρες.

Δωρεάν είσοδος για:

Άνεργους εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ..
Παιδιά έως 12 ετών
Ατομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.),  με την επίδειξη της ειδικής Ετήσιας Κάρτας Ελεύθερης Μετακίνησης που τους χορηγείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Μειωμένο εισιτήριο 0,70 ευρώ :

Για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας
Για νέους ηλικίας 13 έως 18 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας
Για φοιτητές Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Για πολύτεκνους και τα μέλη των οικογενειών τους

Πρόσβαση: Το Άλσος έχει συνολικά τέσσερις εισόδους. Δύο κεντρικές επί των Λεωφ. Κηφισίας & Δραγούμη και δύο πλαϊνές επί των οδών Ηρ. Αττικού & Αδριανού.

Ο ΗΣΑΠ έχει τερματικό σταθμό στην Κηφισιά έναντι της κεντρικής πύλης του Άλσους επί της οδού Δραγούμη.

Πολλά είναι τα λεωφορεία που έχουν στάση ή τερματικό σταθμό επί της Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος του Άλσους.

Έκπτωση 50% για την 1η ώρα στάθμευσης στο parking Πλάτανος.

 

Xρυσός Χορηγός: Medi ΠΡΙΝΟΥ
Αργυροί: ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ & METALINE ΣΠΑΝΟΣ
Χάλκινος: STIHL
Υποστηρικτές:, Platanos Parking, Versa Creative Lighting, Φυτοχώματα Αναγνώστου, Eθνική Ασφαλιστική Γραφείο Αμαρουσίου Δ. Βαγενά, Kιτάντζης Φυτά ΑΓΕΕ

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΑΝΤ1
REAL GROUP
ATTICA TV
ΣΤΑ.Σ.Υ.
THE GARDEN MAGAZINE