Άνοιξη Τεχνών Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ορχήστρα Φαινομένων»

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 φιλοξενήθηκε στην έπαυλη Δροσίνη η παρουσίαση της δίγλωσσης ποιητικής συλλογής «Ορχήστρα Φαινομένων» του λογοτέχνη Αθανάσιου Βαβλίδα με τη συμμετοχή πλήθους συγγραφέων και φίλοαναγνωστικού κοινού της περιοχής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην αξία που έχει κάθε θεσμός ανάδειξης πολιτιστικών δημιουργιών, χαιρετίζοντας την ένταξη της παρουσίασης στην «Άνοιξη των Τεχνών» που λαμβάνει χώρα στο Δήμο μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτρης Βικέλας».

Ο υποψήφιος διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κύριος Ανδρέας Πολυκάρπου, προέβη σε μια ενδελεχή ανάλυση του περιεχομένου του δίγλωσσου έργου ενώ η μουσικός, κα Εύα Φάμπα, πλαισίωσε με τους εξαίρετους ήχους της κιθάρας της τη φιλολογική βραδιά. Η ηθοποιός, Ηλέκτρα Καπετανάκη, απήγγειλε στίχους σε ελληνικά και αγγλικά και ο αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτρης Βικέλας», Νικήτας Κόκκαλης, σχολίασε ευμενώς τη μινιμαλιστική ροή του λόγου με την οποία ο Αθανάσιος Βαβλίδας ενδύει τις αναφορές του στον άνθρωπο και το περιβάλλον καθώς επιχειρεί να αναδείξει τον άρρηκτο δεσμό των δυο τους. Τέλος, ο εκδότης – συγγραφέας, κύριος Χάρης Πάτσης, εξήρε τον ποιητή για τον απέριττο λόγο που υιοθετεί όταν αναφέρεται στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, διακτινίζοντας αγάπη και προκρίνοντας έναντι της επίπλαστης καθημερινής ζωής την έντιμη εσωτερική αναζήτηση και την επαναδιευθέτηση  των προτεραιοτήτων του σύγχρονου ατόμου.

Η προβολή του δίγλωσσου έργου «Ορχήστρα Φαινομένων» συνέπεσε χρονικά με την εν εξελίξει 63η Ανθοκομική Έκθεση της πόλης, ερχόμενη να μας υπενθυμίσει -στην πλέον κατάλληλη στιγμή- το θαύμα της ζωής όπως τούτο αποκαλύπτεται καθημερινά μέσ’ από τα χρώματα, τους ήχους και τ’ αρώματα της Φύσης, μερικά εκ των οποίων μπορείτε να αναζητήσετε στο παρακείμενό μας Άλσος.