Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς

18Ιαν

Δημιουργούμε από απόσταση σχέδια του Van Gogh

Δημιουργούμε από απόσταση...αλλά πιο κοντά από ποτέ! 
Θέμα: Vincent Van Gogh (σχέδια με μελάνι) 
Η Φρόσω Μαλέα, δασκάλα του εργαστηρίου ζωγραφικής παιδιών και εφήβων του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, προτείνει στα παιδιά να δημιουργήσουν δικά τους σχέδια, σαν του Van Gogh, χρησιμοποιώντας σινική μελάνη ή μαύρα μαρκαδοράκια.
 
18Ιαν

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Διάλεξη αφιερωμένη στην ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά των Συρακουσών


Με μία διάλεξη αφιερωμένη στις Συρακούσες της Μεγάλης Ελλάδας συνεχίζονται τα μαθήματα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ του Δήμου Κηφισιάς. Τίτλος διάλεξης:
« Συρακούσαι. Η Πεντάπολις της Σικελίας »
 

31Δεκ

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο | Ψηφιακή Βιβλιοθήκη | «Η ιστορία των Πανδημιών: όταν το παρελθόν φωτίζει το μέλλον»

Καθώς φεύγει το 2020, μία ομιλία στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς, που επιχειρεί να φωτίσει ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα που η χρονιά αυτή έφερε στην ζωή μας:

«Η ιστορία των Πανδημιών: όταν το παρελθόν φωτίζει το μέλλον»

 

29Δεκ

"Καλές γιορτές" από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς

Από τη Βίλλα Μπότση η Χριστουγεννιάτικη ‘συνομιλία’ δύο μουσικών του μαέστρου Φίλιππου Χίου και του σαξοφωνίστα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εκ μέρους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς ευχήθηκαν με τον δικό τους εκπληκτικό μουσικό τρόπο «Καλές Γιορτές».

23Δεκ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς: «Μια επίσκεψη στον βυζαντινό ναό της Παναγίας του Άρακος στα Λαγουδερά της Κύπρου»

Ένα σημαντικό βυζαντινό μνημείο, που περιλαμβάνεται από το 1985 στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και βρίσκεται στα Λαγουδερά της Κύπρου, μας παρουσιάζει η Χαρά ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, πρ. Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ,

23Δεκ

Κάλαντα Θράκης από την Μικτή και Παιδική Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας»

Η χορωδία είναι ο πληθυντικός της ανθρώπινης φωνής, όμως η Μικτή και Παιδική Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς,

22Δεκ

Παραδοσιακά κάλαντα Ικαρίας και Κρήτης

 Τα παραδοσιακά κάλαντα από την Ικαρία και την Κρήτη ‘συναντήθηκαν’ με τα ‘διαφορετικά’ Χριστούγεννα του 2020 στην αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος».